ANAK DAH MULA INGAT RUKUN ISLAM

ANAK DAH MULA INGAT RUKUN ISLAM

ALHAMDULILLAH…GEMBIRANYA HATI IBU AYAH BILA ANAK DAH MULA INGAT RUKUN ISLAM

Antara perkara utama yang wajib ibu ayah tunaikan apabila anak-anak sudah berumur 7 tahun adalah memastikan mereka mengenal apa itu Rukun Islam & Rukun Iman.

Tentu ibu ayah masih ingat kan, masa kita kecik² dahulu…Mak Ayah kita memang tegas bab agama ni. Kat sekolah pun sama. Kita semua wajib hafal hingga cair dalam kepala 5 Rukun Islam dan 6 Rukun Iman.

Cikgu² di sekolah kita dulu pun sama. Mereka cukup tekankan kepada kita semua asas-asas ini. Kalau kita tak ingat Rukun Islam dan Rukun Iman, mana mungkin kita dapat mendalami lebih jauh lagi ilmu² agama ni.

Betapa pentingnya tanggungjawab kita selaku Ibu Ayah untuk pastikan anak² syurga kita ni juga ingat asas-asas agama ini. Kalau tak, kita akan berdosa sebab mengabaikan tuntutan Fardhu Ain ini dalam mendidik anak² syurga kita.

Kami faham…Ibu Ayah sekarang rata² bekerja. Kadang² memang tak sempat nak ajarkan anak² dirumah. Di sekolah pula kadang² dalam satu kelas terlalu ramai murid. Sukar untuk guru fokus kepada anak Ibu Ayah seorang ni.

Allahu…banyaknya cabaran. Tapi tak mengapa, Ibu Ayah beruntung bila ikuti kelas kami di Pusat Pendidikan An Nauwrah. Small Group Concept yang kami amalkan Insyaa Allah akan membantu anak2 Ibu Ayah lebih cepat faham dan hadam asas² Ilmu Agama ni. Best kan?

JOM SERTAI KELAS AL QURAN DAN FARDHU AIN SECARA ONLINE / OFFLINE!

  • Mudah – Santai – Menarik
  • Kelas Yang Sistematik
  • Small Group Concept
  • Para Asatizah Yang Berpengalaman
  • Yuran Yang Sangat Berpatutan

Hubungi Kami : 017-6508890

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *